16. toukokuuta 2011

Lyhyen kiitotien operaatioita ja moottorilaskuja

yMaanantaina käytiin rälläilemässä taas hiukan. Ennen lentoa kävin kokeilemassa Malmin uutta Hello Cafea, joka on avattu entisen Hopealinnun tilalle. Lentoon oli tunnin verran aikaa, joten päätinpä maistaa lattea, jolla muuten oli aika suolainen hinta, 3,80e. Myyjällä oli hieman ongelmia kahvikoneen kanssa, laitteesta tuli vuorotellen kuumaa maitoa ja täyden lasillisen kuumaa maitoa. No, eipä minulla ollut kiire mihinkään. 20 min odottelun jälkeen sain lopulta latteni. Pistetään sen piikkiin, että myyjä oli vasta aloittanut samana päivän ko. paikassa ja asiakaspalvelu oli kohdallaan, eli kaikki kunnossa Malmin kahvilassa! Join latteni suhteellisen nopeasti ja painuin kerholle. Opettaja tuli edelliseltä lennolta ja kerkesin käydä tekemässä ulkopuolisen tarkastuksen silläaikaa kun edellisen oppilas teki paperihommia. Öljytankin korkki oli taas hieman jumissa, joten se jäi viimeiseksi ja onneksi opettajalla olikin ässä hihassa ja korkki väännettiin ohjainlukolla auki!

Lentoonlähtö hoidettiin jälleen kiitotieltä 18, ja itseasiassa tälläkertaa opettaja hoiti homman, koska esitteli lyhen kiitotien nousun. Otin ohjaimet n. 350 jalan korkeudesta ja käänsin koneen vasemmalle sivutuuliosalle. Ensimmäinen lasku tehtiin normaaleilla 20* laippoilla ja sitä seuraava 30* asteella. Tämän jälkeen opettaja näyttikin moottorilaskun, jossa loppuvetoa ei tehdä vaan koneen annetaan vajota 300-500 jalkaa minuutissa kunnes asfaltti ottaa vastaan. Aika reilusti kone kyllä tärähtää, ei kannata välttämättä jokaista laskua tällä tekniikalla tehdä... :D Näitä tein muutaman vielä itse ja loppulaskuun tultaessa opettaja taas ohjasi, koska näytti lyhen kiitotien laskeutumisen. Kone kyllä todellakin pysähtyy 100m aikana, jos vaan onnistuu osumaan kiitotien alkuun!

Meni 10h tiimaraja rikki, muutaman viikon päästä luultavasti välitarkastuslento ja ensimmäinen yksinlento.
Huomenna on taas tarkoitus lennellä, maaliinlaskuja. Malmilla kuitenkin on Kevätpörinät- tapahtuma, joka sisältää maaliinlaskukilpailun juuri oman lentoni aikaan. Saattaisi tulla hieman heikot pisteet, kun ekaa kertaa olemme menossa. :-) Kierrokseen ei välttämättä tosiaan mahdu, mutta varasuunnitelmana on lento Hyvinkäälle tekemään maaliinlaskuja. Olisi todella mukavaa vaihtelua! Sen näkeepi huomenna, mitä ohjelmassa on!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mahti homma kaveri