26. lokakuuta 2010

Puolet Ilmailun säädöksistä käyty

Tämän päivän teoriatunneilla saavutettiin puoliväli ensimmäisessä oppiaineessa, ilmailun säädöksissä. Säädöksiä on nyt siis käyty 9h, ja käytävä määrä on 18h.
Olemme oppineet mm. korkeuden mittauksesta (siirtokorkeus&-pinta, ISA- ilmakehä jne.), lennonjohtoelimistä ja niiden vastuualueista, lentokoneen valoista sekä yleisiä lentosääntöjä ja toimintatapoja (väistösäännöt jne.).
Säädösten opettaja on todella hyvä, asian käyminen ei ole kuivaa toisin kuin aineen nimi antaa ymmärtää, vaan opiskelu on leppoisaa huumorin ja käytännön esimerkkien siivittämänä.

Ensikerralla aine vaihtuu lennonteoriaan, joka on luultavasti itselleni hankalin aine. Määräysten opiskelu on hoitunut lähinnä kuuntelemalla opettajaa ja lyhyesti asioita kotona kertaamalla, mutta aerodynamiikan tuntien jälkeen on luultavasti pidempikin kertaus tarpeen. Aerodynamiikkaan en ole kummemmin perehtynyt aijemmin, joten uutta tulee paljon.

Tilasin viikonloppuna netistä Air pilot's manual 4-The Aeroplane Technical- kirjan aerodynamiikan opiskelun tukimateriaaliksi. Kirja käy myös hyvin yleistuntemuksen tukimateriaaliksi, kunhan siihen aineeseen asti päästään.
Tilasin myös samaan pakettiin myös polvipöydän lentovaihetta varten, sekä jonkinlaisen lentolaukun jottei kamoja tarvitse aina siirtää koulukirjojen ja lentomateriaalin välillä, ja onhan se luultavasti käytännöllisempikin.

Ei kommentteja: